Thema bouwen

Vanaf maandag 5 februari tot de voorjaarsvakantie is het thema bij de kleuters 'bouwen'. Op de gang is onze bouwplaats te vinden met vele constructiematerialen en de werkbanken waarop flink getimmerd mag worden.

Vandaag kwam de vader van Yanniek wat vertellen over zijn werk. Hij is uitvoerder bij Voorbij funderingstechnieken. Ze maken heipalen, doen aan heien en funderingen. Aan de hand van een powerpoint presentatie en spullen die hij had meegenomen (helm, oordoppen, veiligheidvestjes) heeft hij de kinderen over zijn werk verteld. Super leuk!

Volgende week leren we wat meer over het loodgieters vak want daarover gaat de vader van Evi (groep 1/2b) vertellen.

Tijdens de gymles oefenen de kinderen ook als bouwvakkers; via de ladders omhoog lopen over het dak lopen op hoogte en met behulp van (levende) kruiwagens bakstenen naar de overkant brengen.