Spetterende start kunstateliers

11-10-2017

Afgelopen woensdag heeft weer het eerste kunstatelier van dit schooljaar plaatsgevonden. 4 Keer per jaar wordt er, naast de structurele kunstlessen, een hele ochtend besteed aan professioneel kunstonderwijs in verschillende disciplines. Kunst inspireert, stimuleert, motiveert, geeft kinderen onvergetelijke ervaringen en versterkt het creatief vermogen. Daarom is goed kunstonderwijs op de basisschool zo belangrijk!

Voor de onderbouw staan dit jaar de volgende lessen op het programma: muzieklessen met boomwhackers, dansen, bakken, verftechniek op t-shirts, kleien, textiele werkvormen, drama en tekenen. Groep 5 t/m 8 gaan aan de slag met een 'stop-motion-les' waarbij ze hun eigen filmpje leren regisseren en produceren, een djembe workshop waar met professionele drumdocenten op diverse trommels naar een voordracht wordt toegewerkt, 'Spoken Word' waar gewerkt wordt aan een rap in het Engels of in het Nederlands en een schilderles op doek in het atelier van een echte kunstenaar. De kinderen waren erg enthousiast en kijken uit naar de volgende keer!